Onderscheidende leerstellingen?

Onderscheidende leerstellingen?

Jehovah's Getuigen gaan er maar wat graag prat op dat zij zich onderscheiden van alle andere zich 'christelijk' noemende organisaties door

  1. Zij geloven NIET in de drieëenheid, iets wat quasi ALLE andere christelijke organisaties vanzelfspekend vinden
  2. Zij geloven dat Jezus Christus niet stierf aan een kruis, doch aan een paal
  3. Doden gaan niet naar de hemel, hel of vagevuur, maar zijn zich van niets bewust en wachten op een opstanding op aarde
  4. De naam van God is 'Jehovah' en niet 'Heer', 'Here' of 'Jezus'
  5. Christus zou in 1914 als rechtmatige heerser over de aarde op de troon zijn geplaatst. Het is enkel nog wachten op Armageddon vooraleer hij alle 'goddelozen' vernietigt en het paradijs op aarde herstelt
  6. Verjaardagen vieren zou volgens de Bijbel verboden zijn. Jehovah's Getuigen zijn hier quasi uniek in hun begrip van de Bijbelpassages die zij hiervoor citeren.
  7. Hetzelfde kan gezegd worden over Moederdag, Kerstmis, Nieuwjaar, Valentijn, Pasen, ... Dit is allemaal verboden voor Getuigen.
  8. De leiding over de 'christelijke gemeente' in deze tijd zou zijn toebedeeld aan de 'getrouwe en beleidvolle slaaf'. Het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen claimt sinds kort dat ZIJ dit zijn.
  9. Voor verdere info, (Dank zij deze officiële website van de Getuigen vergeten we niet te praten over hun standpunt inzake bloed als onderscheidende leerstelling)

 

Het zal voor elke onderzoeker duidelijk zijn dat dit 'onderscheidende leerstellingen' zijn, even kenmerkend als dat het voornoemde schilderij van Magritte inderdaad over een pijp gaat, ook al schrijft Magritte het anders.